O mașină Tesla trimisă în spațiu de Elon Musk

Tesla trimisă în spațiu

O mașină făcută de oameni călătorește în acest moment pe orbita lui Marte după ce o Tesla a fost trimisă în spațiu de către Elon Musk, cel care a construit-o.

Mi se pare foarte interesantă și puțin amuzantă ideea de a mă gândi că există undeva, în Cosmos, o mașină roșie Tesla trimisă în spațiu cu un manechin botezat Starman la bordul ei, ce se îndreaptă dincolo de orbita lui Marte. Și cu hitul lui David Bowie- Space Oddity răsunând din boxele mașinii, pentru că exact asta a făcut Musk.

O să explic contextul mai detaliat.  La ora României 22:45, Racheta numită Falcon Heavy a lansat cu o încărcătură formată dintr-o mașină Tesla trimisă în spațiu. Acestea s-au petrecut la platforma spațială Kennedy, situată în Florida, la Cape Canaveral.

Pe placa cu circuitele imprimate ale mașinii este scris: *Made on Earth by humans*.  În cazul în care se întâlnește cu omuleții verzi, să știe de noi.

Specialiștii spun că mașina va rezista destul de mult timp în spațiu, în cazul în care nu va intra în coliziune cu vreun asteroid sau ceva. Cea mai posibilă și aproape sigură variantă este că va fi distrusă treptat, de radiații și anumite obiecte din plastic și piele se vor dezintegra în următorul an. Restul bănuiesc că vor rezista mai mult.

În spațiu mai există și în acest moment diverse obiecte pe care le-au lăsat oamenii de-a lungul timpului, printre care o trusă de scule, mingi de golf și o pană de șoim. Ultimele două fiind pe lună acum.

Intră și aici

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *