Susține “Anii de liceu” de la Campionatul de Bine

Campionatul de bine

Campionatul de Bine este o competiție ce vizează organizațiile neguvernamentale (ONG) cu scopul de finanțare a unor proiecte sociale prin intermediul unor donații individuale.

Despre competiție

 

Cei de la Campionatul de Bine fost oameni harnici, iar acum au ajuns la cea de-a cincea ediție, ce este organizată în prezent de Bursa Binelui. Ca o paranteză, Bursa Binelui este o platformă online de donații necomisionate, singura de acest tip din România. The only one.

Când se va suna clopoțelul de final în privința perioadei de desfășurare a Campionatului de Bine, 3 proiecte vor fi recompensate, în funcție de numărul de donații și de donatori strânși. Aceste premii constau în dublarea sumei strânse în această perioadă(limita a 5.000 de euro).

Ah, perioada e 5 decembrie 2017-19 februarie 2018. Dacă vreți să donați (până pe 19), fiți fără grijă, mai jos vă pun și un link.

Sunt 43 de ONG-uri și “oameni de bine”, ce au ajuns în finală cu 44 de proiecte și inițiative sociale.

Nu vă gândiți că trebuie să donați 50-100 de lei. Suma minimă este 5 lei, iar tranzacția e securizată și fără comisioane. Linkul către finaliști este aici.

Despre proiectul “Ani de liceu”

 

E o posibilitate, destul de mare, ca atunci când auzi expresia Ani de liceu să te gândești la clasicul film “Liceenii” sau binecunoscutul featuring dintre Stela Enache și Florin Bogardo (mi-am și pus melodia să o ascult în timp ce scriu).

Vă amintiți perioada de liceu, așa-i? Sigur.  Acum gândiți-vă că 26% dintre elevii de gimnaziu din mediul rural părăsesc școala fără să aibă ocazia la o educație superioară și rămân cu doar 8 clase. Toate acestea din cauza faptului că nu au posibilități  financiare pentru a face față acestei provocări, ca să-i spun așa.

Proiectul Ani de liceu, detaliat aici,  își propune să ajute 10 copii cu rezultate bune la învățătură (au promovat examenul final) să urmeze liceul. Deci veți ajuta copii pe care-i duce capul, vor să învețe, dar nu au posibilitatea.

Inițiatorii proiectului au scris și  o secțiune privind câteva costuri informative. Printre acestea:
– 50 RON acoperă un abonament lunar de transport pentru un copil
– 100 RON acoperă costurile pentru 5 zile pe săptămână, timp de o lună, pentru un elev
– 150 RON acoperă cazarea unui elev o lună
– 150 RON acoperă rechizitele unui elev
– 75 RON acoperă cheltuieli pentru diferite activități de socializare și comunicare, cheltuieli pentru situații neprevăzute, cheltuieli administrative și de promovare a proiectului.

Astea fiind spuse, vă invit să intrați pe linkurile competiției și să citiți mai multe detalii, iar apoi știți ce aveți de făcut  🙂

 

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *