ROM Cocos – dacă te saturi de clasicele batoane ROM

rom cocos

Rom Cocos e cel mai nou produs scos de cei de la ROM Autentic. Atât de nou, încât am tot căutat pe google o poza cu noile batoane și nu am găsit nimic, nici pe pagina lor oficială. Doar la Auchan, cu un ambalaj editie limitată.

ROM a apărut în anul 1964 și sunt cunoscuți pentru faptul că și-au păstrat forma, rețeta, dar și celebra gravură “București”, pe care o știu aproape toți românii. De altfel, dacă vrei să-i dai unui străin trei produse românești cu care să-l cucerești, îi dai doi mici, două sarmale și un baton de ROM. N-ai cum să dai greș.

Bănuiesc că ați mâncat măcar o dată, de curiozitate, o pungă de bomboane cu rom lichid și cocos (RomBoane). Care cred că ar fi o alternativă mai ieftină la Casali. Ceva de genul e și cu batonul ăsta, dar parcă are gustul ceva mai ciudat decât bomboanele alea. Mi se pare genul care fie îți place, fie nu mai vrei să-ți iei niciodată

După părerea mea, ROM nu cred că va reuși să strângă vreodată la fel de multe vânzări și să reușească conștientizarea unui alt produs la fel de mare, sau apropiată, precum a celui clasic. De asta cred că și ROM Cocos nu va ține prea mult. Deci cumpărați-l cât mai aveți ocazia și încă îl găsiți.

Și spun asta pentru 70-80% dintre oameni vor rămâne fideli variantei tradițioanale, fără arhide, cocos sau alte nebunii. Asta și pentru că din 1964 până în 2008 și-au obișnuit clienții cu un singur tip. Iar pentru cei mai în vârstă sunt printre singurele dulciuri, din cele care sunt încă pe rafturile magazinelor, pe care le consumau când erau copii.

Ca cifre, în anul 2014 ROM a vândut peste 30 de milioane de bucăți în România. Comparativ, Snickers, ce era numărul 1 mondial, a vândut doar 17,4 milioane. Doar dacă am aduna cele mai vândut produse din portofoliul Mars România (2014), adică Snickers, Mars, Bounty și Twix am ajunge la 43 de milioane.  Atât de multe iubește românul batonul ROM.

Aruncă un ochi și aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *