Transport public gratuit cu CTP (din nou)

transport public gratuit

Ai carte, ai parte…de transport public gratuit”, așa se numește campania ce va reîncepe în Cluj-Napoca în weeekendul acesta, adică pe 7 și pe 8 octombrie.

Studenții mai vechi cu siguranță știu că nu e prima oară când astfel de inițiaivă se aplică în Cluj. Iar cei noi trebuie doar să știe că au nevoie de o carte pe care să o citească în timp ce călătoresc cu CTP ( Compania de Transport Public) Cluj-Napoca, iar controlorii o să pună capul în pământ că nu au ce să le zică și o să treacă mai departe.

Prin “Ai carte, ai parte…de transport public gratuit” se realizează o serie de evenimente sprijinite de municipalitate, ce subliniază importanța lecturii și a educației în general, dar și importanța studenților în dezvoltarea orașului. Asta așa, ca să le crească inima de bucurie noilor studenți și să vadă ce face Clujul pentru ei 🙂

Când am zis serie de evenimente mă refeream și la următoarele:

Festivalul Internațional de Carte Transilvania – eveniment internațional, care se află la a 5-a ediție și are loc în perioada 3-8 octombrie în Piața Unirii.

InClujiune – evenimentul este organizat de Centrul Cultural Clujean în perioada 5-8 octombrie și este dedicat studenților de anul I. El are loc pe str. Mihail Kogălniceanu, în curtea interioară a Universității Babeș-Bolyai, dar și în campusul Hașdeu.

Festivalul Național de Literatură – În perioada 8-10 octombrie, reuneşte în fiecare toamnă în inima Transilvaniei reprezentanţi ai celor 20 de filiale ale Uniunii Scriitorilor. Se spune că acesta transformă Clujul, pentru trei zile, în „capitala scrisului românesc”.

Sper că v-am captat atenția și veți participa la măcat unul dintre aceste evenimente ce se va desfășura în Cluj-Napoca chiar în perioada următoare.

Bineînțeles, având în vedere că mulți nu cred că au reușit să-și vizeze legitimațiile pentru transport ca să își facă abonament, cred că e pont să aveți o carte weekendul ăsta la voi.

Sursa: Cluju24h

Aruncă un ochi și aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *