Păsări furioase (Angry Birds)

Știți jocu ăla cu păsările furioase și cu porcii ăia verzi, nu?  Angry Birds A fost o perioadă când toată lumea-l juca și se gândeau până și-n somn la strategii să-i omoare pe porci. Era un fel de Flappy Bird, care a dat atâta dependență încât creatorul lui a fost amenințat cu moartea atunci când a retras jocul de pe piață. Adică, omuleților nici nu le trebuiau prafuri sau altceva, aveau pasărea aia ce evita țevi în zbor.

Angry Birds a luat-o înainte și a făcut un film după joc. Ecranizare unde pasărea aia roșie, care ia prim planul tot timpul în postere și-n afișe e personajul principal.

Păsările pe care se axează acțiunea sunt Red, Bomb și Chuck. Primele două nume cred c-au fost date de imaginația unui copil de 3 ani, căreia i-au fost puse două imagini în față și producătorii au ales primul cuvânt căreia i-a venit în cap la fiecare poză. Chuck e pasărea aia galbenă, care-i atât de rapidă pentru ceilalți de zici că poate opri timpul în loc sau să sară peste, ca asasinul Hit, din Dragon Ball Super.

Ăștia trei se întâlnesc în film la o reuniune a celor care au probleme cu furia. Un fel de grup al alcoolicilor anonimi, unde ai tot felul de taskuri de realizat. Discuțiile care reies de acolo-s destul de amuzante, având în vedere că toți 3 îs niște idioți în sensul pozitiv al cuvântului.

Red, despre care toată lumea face mișto că are nișto sprâncene de dimensiunea ochilor lui, e un fel de persona non-grata în oraș. Sprâncetanu’ își intră în rol în momentul în care porcii vin în orașul păsărilor și-și dă seama că verzișorii nu au cele mai bune intenții. Oricum, are niște replici geniale pe tot parcursul filmului, mai ales când intră în conflict cu alte personaje.

Cum era de așteptat, filmul la un moment dat începe să semene enorm cu jocul, adică păsările încep să se catapulteze peste porci, distrugând tot ce le stătea în cale. Bineînțeles, în jurul ouălelor alea, pentru care porcii au o slăbiciune, se duce toată bătălia.

Am așteptat mult filmul ăsta pentru că, deși nu mă uit la trailere, secvențele pe care le-am văzut înainte să fie lansat m-au convins c-o să fie un film la care n-o să mă plictisesc deloc. Și chiar nu am făcut-o, umorul personajelor și felul de a fi a unora chiar te captează și te face să râzi. Pe Imdb are nota 6,4 doar, dar eu unul nu regret că l-am văzut 

Filmul a apărut și pe torente la calitate destul de bună și găsești chiar și o subtirare ok pentru el.

Trailer aici și o scenă foarte amuzantă aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *