Top 8 cele mai bizare coincidențe din istorie

Mi-am amintit că am citit la un moment dat un articol legat despre cele mai mari coincidențe care mi-a rămas în minte. Cred că merita un articol special pe blog, așa că am căutat articolul și am găsit și alte câteva coincidențe pe niște site-uri străine care mi s-au părut foarte tari. Și nu, nu mă refer la coincidențele de pe 11 septembrie sau la Triunghiul Bermudelor

Fiți atenți:

8.  În 1883, un tip numit Henry Ziegland i-a dat cu flit prietenei lui, care s-a sinucis după câteva zile din cauza depresiei. Fratelui tipei nu i-a căzut prea bine vestea și a hotărât să-l ucidă pe  Henry. L-a urmărit, l-a împușcat, iar apoi și-a luat viața. Totuși, Ziegland nu a murit, iar glonțul cu care a fost împușcat s-a înfipt într-un copac. Acum urmează partea ironică. În 1913, adica mult timp după, din nu știu ce motive tipul a hotărât să taie acel copac. A folosit ditamai dinamita pentru că arborele nu se rupea cu una, cu două. Ei, în timpul exploziei, Henry a murit după ce glonțul din copac a fost propulsat în capul său.  Cum s-o numi asta, kharma? 
Povestea am înțeles că nu e confirmată de vreo sursă oficială. Dar veți vedea că următoarele coincidențe sunt și mai și, iar multe sunt confirmate.

7. Romanciera Anna Parish a găsit într-o librărie din Paris cartea sa preferată din copilărie, numită “Jack Frost și alte povestiri”. A cumpărat-o fără să o deschidă și i-a arătat-o soțului. Ghici ce? Pe prima pagină era scris numele ei și adresa unde a copilărit. Adică era chiar cartea ei.  Aici unul dintre articolele despre întâmplare.
Asta mi-a adus aminte de un film pe care l-am văzut acum ceva timp, tot legat de o carte găsită după vreo 20 de ani, dar nu mai țin minte numele. Putem spune că filmul ăla a avut baze reale, bănuiesc

6.  În 1953, reporterul Irv Kupcinet a fost în Londra pentru încoronarea Elisabetei a II a. În camera sa de la hotel, într-unul dintre sertare, a găsit niște lucruri personale ale starului de baschet Harry Hannin, care era, întâmplător, prieten bun cu el.  Două zile mai târziu, fără să-i spună sportivului despre asta, jurnalistul primește o scrisoare de la Hannin, care-i spune că a găsit în camera sa din Hotel Maurice (în Paris, la mare distanță), tot într-un sertar, o cravată cu numele lui Kupcinet pe ea. Tipul stătuse la hotelul ăla cu câteva luni în urmă.

5.Anthony Hopkins a jucat în 1973 în filmul numit ‘The Girl from Petrovka”, bazat după nuvela cu același nume, a lui George Feifer. Actorul a încercat din răsputeri să găsească acea carte în Londra, însă n-a reușit. A găsit una părăsită pe una dintre băncile unei stații de tren din capitala Angliei. Era chiar cartea personală a scriitorului George Feifer, adnotată. Aici un articol din Daily Mail despre întâmplare.

4. În 1937, un tip numit Joseph Figlock își vedea de treburile lui mergând pe trotoar. Dintr-o dată, în capul său aterizează un bebeluș  de la etajul al patrulea al clădirii pe lângă care trecea. Capul său i-a amortizat căderea copilului care a fost salvat, deși amândoi au avut puțin de suferit. Ghici ce se petrece anul următor? Io cred că-i ușor de ghicit, de aia-i zice coincidență 
Omul își vedea de treaba lui, mergând pe stradă. Dintr-o dată, bum! Un copil de 2 ani îi aterizează în cap.  Din nou, ambii au avut puțin de de suferit după impact, dar au supraviețuit.
Sunt sigur că tipul ăla în anii următori s-a uitat numa în sus când trecea pe lângă clădiri. Adică nu-i ca și cum un porumbel ți-ar lăsa un cadou trecând pe deasupra ta, dar omului i-au căzut doi bebeluși în cap, în ani consecutivi    Articol aici

3.  În Monza, Italia,  regele Umberto I s-a dus pentru a lua masa la un micuț restaurant. Cum se cuvenea, dacă regele vine în  ceva restaurant unde nu prea ai oaspeți de seamă, vine chiar proprietarul să-ți ia comanda. Ei, patronul semăna leit cu Umberto, și la față, și la structura corpului. Așa că au început să vorbească. Ghici ce-au descoperit?
Amândoi au fost născuți pe 14 Martie 1844. Amândoi au fost născuți în același oraș. Amândoi au fost căsătoriți cu o tipă numită Margherita (ce nume tare!). Când tipul și-a deschis restaurantul,  Umberto a fost declarat rege al Italiei.
Ultima coincidență e că în 29 iulie 1900 regele a fost informat că patronul restaurantului a murit în mod misterios, într-un  schimb de focuri. Umberto I a murit asasinat de un anarhist exact în aceeași zi. Bine, asta cu 29 iulie chiar mi se pare trasă de păr, dacă e reală…

2.  Coincidența s-a întâmplat pe Insulele Bermude, din Oceanul Atlantic. În anul 1975, Erskine Ebbin a fost ucis în timp ce se deplasa pe un motor de un taximetrist ce transporta un pasager. Asta se întâmpla pe 18 iulie, conform ziarului acelei vremi. Pe 30 iulie, un an mai târziu,  fratele său, Neville Ebbin conducea același motor în timp ce a fost ucis de același taximetrist, care transporta exact același pasager. Asta da coincidență.
Ce-i drept, insulele alea aveau în 2010 cam 1.800 de locuitori, iar în acea vreme sigur aveau în jur de 1.000 de localnici, deci persoanele care puteau fi implicate în accident se reduc destul de mult. Articol despre asta aici.

1. Coincidența asta mi-a amintit de articol, așa că am decis să o plasez prima. Deci, se iau doi frați gemeni separați la naștere. Au fost botezați de ambele familii adoptive James. Frații ăștia au trăit doar la 45 de mile unul de altul timp de 37 de ani. Au avut amândoi în copilărie un câine pe care l-a chemat Toy. Au avut copii numiți James Allen! Amândoi au condus Chevrolet, le-a plăcut la nebunie berea, au fost fumători înrăiți și au avut ateliere de prelucrare a lemnului în garajul lor.
Vă mai zic o coincidență? Ultima, promit.  Au fost căsătoriți de două ori, prima oară cu o femeie numită Linda, iar apoi cu o femeie numită Betty. Amândoi!

În mod științific, multe din lucruri se pot justifica, având în vedere factorii ereditari și mediul înconjurător. Și mă refer la fumat, bere sau poate preferința la Chevrolet. Dar soțiile, animalul ăla numit Toy și  numele copilui e deja cam mult  Un articol mai amplu aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *