Cu trenul sau cu avionul?

Trenul a ajuns să fie mai scump decât mersul cu avionul în unele situații. Și asta nu-i deloc o noutate. Deci rămâne marea întrebare, să mergem cu trenul sau cu avionul?

Spre exemplu acum ceva timp Wizz avea cursele acelea de aproximativ 10 euro Cluj-București, iar o cursă de tren costa mult mai mult, pe lângă timpul de neuitat petrecut într-un vagon CFR. De asemenea și Iași-Cluj  era acum câteva luni în jur de 89 de lei, iar trenul care face aproape o juma de zi cred că era tot pe acolo, dacă nu mă înșel. La prețul uni bilet normal mă refer.

Două prietene englezoaice, din oraşe diferite, au vrut să se întâlnească să stea și ele la o bârfă. Lucy e din Birmingham și Zara (da, Zara) stă în Newcastle.

Zis și făcut. Lucy vrea să meargă în Newcastlela prietena ei.  După aia a aflat că (virgulă) călătoria de întoarcere cu trenul a lui Lucy spre Birmingham costa 105 euro. Deci pentru un drum cu trenul de 200 de mile ea trebuia să plătească aproape 5 milioane. Gen ar călători de la  Suceava la Cluj, cam aia e distanța.

Ce alternativă au găsit fetele?  S-au întâlnit în Malaga, care e la 1.500 de mile distanță. În Malaga, Spania! Și au stat acolo 3 zile, pentru că e mai ieftin să faci așa, decât să călătorească o singura tipă 300 de kilometri și să vină la cealaltă. Mai degrabă se întâlnesc amândouă la 2.000 de kilometri distanță și stau acolo trei zile.

Ca să explic, pentru ăia care acum sunt ceva de genu “Vorbești rahat. Fii serios”.

Zborul lui Lucy Birmingham-Malaga, dus întors, prin Ryanair a costat 20 de euro. Zborul lui Zara, Newcastle-Malaga, a costat 50 și ceva.  Au găsit un hostel în Malaga, unde fetele au stat cu 10 euro pe noapte, trei zile.

De fapt am căutat, de curiozitate, zborul lui Lucy. Putea să ajungă mai ieftin de 20 de euro, gen la vreo 16. Dar au rotunjit suma bănuiesc.

Cum ar fi să ai o prietenă care stă în Suceava, să zicem, tu să fii din Cluj, și să ieșiți mai ieftin dacă vă întâlniți la Viena decât să vii tu la ea, în Suceava, ori invers?

Sursă,  pentru ăia care nici acum nu cred

Bonus: Nu mai găsesc articolul, dar există undeva pe lumea asta un tip care stă în chirie în Barcelona și lucrează la Londra. Și face asta pentru că e mai ieftin decât să stai în Londra și să lucrezi în Londra.  Face naveta tot cu avionul, bineînțeles.

Deci, pentru unii dilme numită “cu trenul sau cu avionul?”  are un răspuns clar: Avionul.
Edit, am găsit: aici  (Mersi, Ovidiu!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *